miércoles, 20 de septiembre de 2017

El mites de Grècia


Aquest dies estem treballant la mitologia grega a classe, i què és la mitologia grega? 

Doncs és un conjunt de mites i llegendes, pertanyents a la religió de l'antiga Grècia, que tracten dels seus déus i herois, la naturalesa del món, els orígens i significat dels seus cultes i les pràctiques rituals.

I avui us deixem una història molt bonica dels deus grecs, aviam si endevineu a quin accident geogràfic es refereix. 


LA LLEGENDA DE PIRENE


El pare de Pirene era Túbal, rei d' Iberia; Gerió, el monstre de tres caps va invaïr el país i va acabar derrortant a Túbau, prenent-li el tron. Pirene esfereïda va fugir a els boscos que cubrien la zona dels pirineus. Gerió temorós que Pirene sortís per reclamar el tron, va calar foc a les muntanyes i va retirar-se a Gades.
Heracles que passava per allà va sentir uns gemecs entre les flames i trobà a Pirene greument ferida. Pirene encara va tenir esma d'explicar a Heracles el que habia passat, cedint-li els seus dominis abans de morir als seus braços.
Heracles va deixar Pirene al terra i va començar a cobrir el seu cos amb grans pedres fins a formar una gran muralla de roca que s'estenia des del mar cantàbric fins al mediterràni, on va llençar les pedres que li restaven formant el cap de creus.

I.... sabeu a quina llegenda grega pertany aquesta imatge? si ho saps en parlarem a classe. Va, anima't a buscar-ho que potser guanyes un Dojo!!

external image images?q=tbn:ANd9GcSQmhc7M6P6RTxKhqBEw5UU8aP2hZDXg9hpOCbktzqvLskk64Ew

No hay comentarios:

Publicar un comentario